• جمعه 14 ارديبهشت 1403
  • الجمعة 25 شوال 1445
  • Friday 03 May 2024
فرهنگی

نحوه صحيح ارتباط والدين با فرزندان نوجوان

   06 آبان 1394  258

انسان به عنوان يك موجود اجتماعي به وسيله ارتباط با ديگران زنده است و اين ارتباط براي نوجوان كه در بحراني ترين دوره زندگي خود است، بسيار اهميت دارد.

 

 همچنین در شبكه روابط اجتماعيكه رشد و تكامل او شكل مي گيرد براي نو جوان كه در بحراني تريندوره زندگي خود است ،ارتباط بسيار اهميت داردچون باعث رشد عزت نفس ،يادگيري ارزشها ، تعديل فشار  همسالان، احتمال كمتر گرايش و مصرف مواد مخدر ورفتار هاي مخاطره آميز مي گردد .او لويت اول خانواده به عنوان مهمترين نهاد تربيتواولين پايگاه  اجتماعي نمودن نوجوان شناختنياز هاي نو جوان و ارتباط با اوست جهت ايجاد يك ارتباط موثر و اثر بخش والدين بايدبه اين موارد توجه كنند .

1- والدين بايد براي نوجوان خود وقت بگذارند: يعني تلاش كنند تا فعاليتهاي مورد علاقه اورا كشف نمايند و فعالانه به صحبتهاي او گوش دهند و بازخورد دهند.

2- والدين بايد تفكراستقلال پذيري وروي پاي خود ايستادن همراه با مشورت را در نوجوانان پرورش دهند: آنها بايد راه حلهاي مختلف براي يك مسأله و يا مشكلاتي كه نوجوان دارد و يا در خانواده پيش آمده را بررسي كنند مهارتهاي تصمييم گيري را با نو جوان خود تمرين كنند  و به او ياد بدهند اطلاعاتي را كه بدست مي اورد را نقد كند ودر راه رسيدن به هدفشان تلاش كرده ودر اين  راه با افراد با تجربه مشورت كنند و در نهايت در انتخاب بهرين راه خود تصميم گيري كنند و كار هايي را بر عهده او بسپارند تا تصميم گيري مستقلانه را تمرين كند.

3-به نوجوانان خود جايزه و پاداش بدهند :والدين زماني كه نو جوانش مطابق انتظارات مثبت او رفتار كرد بايد خيلي سريع او را تشويق كنند (توجه ،محبت ،تاييد .....) بايد به ياد داشت فقط به موفقيتها پاداش ندهند چون اشتباه كردن نيز مقدمه پيروزي و ياد گيري رفتار هاي درست است هر گاه نو جوان احساس كند كه والدين به او توجه دارند و رفتار هاي مثبت او را تشويق مي كنند به خودش اعتماد به نفس  پيدا مي كند ودر تصميم گيري مطمئن عمل مي كند و خيلي راحت انتقادات پدر و مادر خود را با گوش جان مي پذيرد.

4- مسئوليت مشكلات نو جوان را بر دوش خود وي بگذارند :براي افزايش مسئوليت پذيري نوجوان به او اجازه دهند كه پيامد هاي رفتار خوب يا بد را تجربه كرده و با اين  كار تحمل ناكامي وي را بالا ببرند.

5-بر چسبهاي شكست را از نوجوان بردارند :يادگيري، اشتباه كردن و تلاش نمودن جزيي از زندگي روزانه ماست اگر نوجوان شكست خورد به او مارك( نادان ،بي تجربه ،و...)نزنند بلكه  او را تشويق كنند  تا به تلاش خود براي رسيدن به موفقيت ادامه دهد .

6-والدين با نوجوان خود در مورد الكل ؛سيگار ؛و مواد مخدر به طور آشكار و صاد قانه صحبت كنند: آنها نبايد از اينكه به نوجوان خود در مورد مواد مخدر اطلاعات بدهند بترسند اگر پدر و مادر به فرزندان خود اطلاعات و اقعي را ندهند و آنها را از عواقب سوء مواد با خبر نسازند ممكن است  آنها از منابع ديگر، اطلاعاتي غلط  را كسب نمايند نو جوان اگر توسط پدر خود با مضرات مواد مخدرآشنا شد مقاومتش در برابر اصرار و فشار همسالان براي مصرف مواد بالا خواهد رفت.

7-والدين نبايد اجازه دهند كسي جلو يشان مواد مخدروالكل مصرف كنند ويا حتي نبايد اجازه دهند كسي در منزلشان سيگار و ياقليان بكشد و با اين كار مهارت نه گفتن را به فرزندانشان آموزش دهند.

8-والدين بايد سر مشق خوبي براي نوجوانان خود باشند :الگو و نمونه بودن والدين چه از نظر رفتار و چه از نظر اخلاق در اجتماع باعث مي شود كه فرزندان نيز والدين خود را الگوي خويش بدانند.

9-والدين بايد ازوضعيت محلي كه قرار است نوجوان به گفته خود براي تفريح يا كلاس فوق بر نامه يا ورزش برود آگاهي و اطلاع حاصل كنند  و از حضور او در اين محلها اطمينان حاصل كرده و تنها به گفته فرزندان اكتفا نكنند و حتي المقدور به طور محسوس يا نا محسوس از وضعيت اين مكانها با خبر شوند (البته نه بگونه اي كه نوجوان احساس كند تحت تعقيب و يا زنداني والدين است).

10-والدين با مدرسه نو جوان خود بايد در تماس باشند و از وضعيت تحصيلي فرزند با خبر شوند ودر جلسات اولياء و مربيان شركت كرده و با دبيران وي رابطه داشته باشند و وضعيت اخلاقي تربيتي و تحصيلي فرزند خود را در مدرسه و در ارتباط با دوستان جويا شوند و در حل مشكلات تحصيلي و حتي اخلاقي  نوجوان از دبيران وي نيز كمك بگيرند.

 

تهيه شده توسط معاونت اجتماعي فرماندهي انتظامي  شهرستان شاهين شهر اصفهان 

نظر دادن

تمام اطلاعات علامت گذاری شده با * را وارد نمایید. کدهای HTML مجاز نمی باشد.

پربازدیدترین اخبار

آخرین اخبار

  • کل اخبار
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • فرهنگی

به ما اطمینان کنید

چون بر این رواق پنداری در خور عرضه شود و گونه ای سخن به میان آید که همه را نیک آید، پس بایستی آن عرضه را ثواب گرفت و چون محتسب بر احوال خود باشی، چراغ هدایت برگرفته ای و بدان راه ها که نا امن است، توانی گذر کردن. پس ابتدایی را محتسب و انتهایی را محتسب و همه و همه چون حساب کار خود گیرند، فعل نیک به انجام رسد، که حق نیز نیک بر احوال واقف است.

ما را دنبال کنید

اوقات شرعی

اذان صبح
طلوع خورشید
اذان ظهر
غروب خورشید
اذان مغرب

اطلاعات تماس