• سه شنبه 25 ارديبهشت 1403
  • الثلاثاء 7 ذو القعدة 1445
  • Tuesday 14 May 2024
اقتصادی

پتروشیمی اروند برای تامین نیاز داخل از بازارهای صادراتی چشم‌پوشی می‌کند

   23 ارديبهشت 1399  263
احتساب - مدیرعامل پتروشیمی اروند گفت: با وجود همه هزینه‌هایی که این شرکت برای توسعه بازارهای صادراتی انجام داده، حاضر است برای تنظیم بازار داخل از صادرات خود بگذرد.

به گزارش کیاست به نقل از شرکتپتروشیمی اروند، حسن نشان‌زادهدر نشست مشترک با اعضای هیاتمدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با تاکید بر این کهپتروشیمی‌ها به کف‌ های عرضه خود در حوزه پی‌وی‌سی متعهد بوده‌اند و از سوی دیگر مقدار تولید نیز در بین تولیدکنندگان افزایشی را تجربه نکرده است،خواستار برگزاری جلسات هم‌اندیشی با همه بازیگران بازار شد تا به این طریق بتوان ازرقابت ‌های کاذب در این بخش جلوگیریو عامل اصلی عدم تعادل در بازار را شناسایی کرد.

وی ادامه داد: به‌رغم همه هزینه ‌هایی که در پتروشیمی اروند برای توسعه بازارهای صادراتی انجام شده است،این شرکتحاضر استبرای تنظیم بازار داخل از صادرات خود بگذرد.

نشان‌زاده،رقابت موجود در مورد پی‌وی‌سی را کاذب دانست و گفت: اگر واحدهای جدیدی ایجاد شده، یا افزایش ظرفیتی در این بخش به وجود آمده وزارت صمت اعلام کند، در غیر این صورت این میزان رقابت غیرمنطقی است، زیرا متغیرهای اقتصادی نیز این روند را تایید نمی‌کنند.

وی با اشاره به این کهپتروشیمی اروند علاقه‌ای به رقابت غیرمنطقی در این بازار ندارد، ادامه داد:این روند قیمتی به‌ویژه در سه ماه پایانی پارسال نمی‌تواند منطقی باشد، زیرا کف‌ های عرضه اغلب رعایت می‌شوند. پتروشیمی اروند تقریبا به همه     تعهد های خود عمل کرده است و باوجود مشکلات اساسی که در تولید وجود دارد اجازه نداده است بازار با کمبود روبه‌رو شود، اما باز هم شاهد رقابت هستیم. این در حالی است که اولویت این شرکتبازار داخلی است و یک گرم خارج از بورس یا یک سنت در خارج از سامانه نیما عرضه نشدهو نمی‌شود.

مدیرعامل پتروشیمی اروند با بیان این کهبا همه فشاری که برای تامین ارز وجود دارد، تولیدکننده داخلی برای این شرکت اهمیت بالایی دارد، اظهار کرد: به این منظورتلاششده‌ است مطابق میل مشتری‌ها عمل شودو با دریافت هر سیگنالی اعم از فروش بر مبنای ال‌سی یا اعتباری و... این پیشنهاد ها مورد توجه ویژه قرار گرفته و حتی در بخش‌هایی هزینه ‌هایی نیز پرداخت شده است.

نشان‌زاده با اشاره به این کهباید نشست‌هایی با حضور همه بازیگراناعم از تولیدکننده،مصرف‌کننده، بورس، وزارتخانه و... برگزار شود،گفت: مشکلات باید به‌صورت جمعی دیده شود تا اگر موضوعی خارج از وظیفه تولیدکننده باشد از این طریق به نتیجه برسیم، در غیر این صورت نمی‌توان اهداف را پیش برد.

وی با اشاره به این که پتروشیمی اروندتمام تلاش خود را برای تامین نیاز بازار انجام داده و حتی با برخی پتروشیمی‌های دیگر نیز وارد مذاکره شده استتا تولید به مرز منطقی برسد و مشکلات برطرف شوند، گفت: اگر مشکلات در سیستم بهین‌یاب حل شود،بعید است مشکلی در بازار وجود داشته باشد. مشکل اصلی اکنون فرایند بهین‌یاب است، نه تولید بالادست یا مصرف پایین‌دست، زیرا این شرکتهر تصمیم و درخواستی در حوزه نحوه فروش محصول به صورت اعتباری یا بلندمدت یا سلف و... از سویمشتری صورت گیرد حاضر به انجام آن است،مضاف بر آنکهبرنامه‌ریزی شده تولید شرکت در سال جاری مقداری افزایش یابد.

مدیرعامل پتروشیمی اروند با بیان این کهدر ۶ ماه نخستپارسال با آن کهعرضه مناسبی انجام شد، اما از سویصنایع پایین‌دستی خریداری نشد، در حالی که در سه ماه پایانی سال هجومی غیرمنطقی دربازار اتفاق افتاد، افزود: این شرکتحتی موافق رقابت‌های حاصل از آن نبوده و نیست. پتروشیمی اروند حاضر استدر این زمینه هر اقدامی برای حمایت از پایین‌دست انجام دهدتا بازار از این رقابت کاذب خلاص شود.

نشان‌زاده با اشاره به این کهمشکلاتی که در صنایع پایین‌دستی وجود دارد در صنایع بالادست نیز دیده می‌شود، گفت: در نیمه دوم سال مشکلات مربوط به توسعه بخش‌های اقتصادی افزایش می‌یابد و این فقط مربوط به صنایع پایین‌دستی نیست و صنایع بالادستی نیز از این شرایط متاثر می‌شوند.

وی با بیان این که شرکت پتروشیمی اروند با رشد تقاضای هشت درصدی صنایع پلیمری برای سال جاری که پیشنهاد انجمن ملی است،مشکلی ندارد، تصریح کرد:سال گذشته کل تقاضا برای گرید E محصول پی‌وی‌سی ۲۲ هزار تن با احتساب صادرات بوده است که ۱۸ هزار تن آن به بازار داخل مرتبط است. پیش‌بینی رشد ۲۰ درصدی تقاضای این محصول در سال جاری نیز رقم بالایی نیست و به‌طور قطعپتروشیمی اروند این میزان را تولید خواهد کرد، بنابراین جای نگرانی در این حوزه نیست.

مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به این که این شرکت حیات خود را در وجود و فعالیت مشتری‌ها می‌بیندوصادرات را به‌گونه‌ای انجام می‌دهدکه مشکلی برای تولیدکننده داخلی به وجود نیاید، اظهار کرد: این شرکت سال گذشته ۲۹۰ هزار تن پی‌وی‌سی تولید کرده استکه از این رقم ۸۰ هزار تن صادرو ۲۰۰ هزار تن در بازار داخل فروخته شد و مقداری هنوز در انبار باقی مانده است، بنابراین این شرکتبه هیچ‌وجه دنبال کنترل بازار و قیمت‌سازی نیست.

وی با بیان این که پتروشیمی متعهد به کف عرضه است وقیمت محصول را نیز صنایع پایین‌دستی تعیین می‌کند و بورس نیز پساز معاملات شرکترا در جریان مشتری قرار می‌دهد، گفت: بنابراینمطرح کردن موضوع بازارسازی به هیچ‌وجه درست نیست و باید به سمت قراردادهای پریمیوم حرکت کردتا مشکلات موجود تا حدی برطرف و از سوی دیگر شرایط مساعدی برای دو طرف ایجاد شود.

نظر دادن

تمام اطلاعات علامت گذاری شده با * را وارد نمایید. کدهای HTML مجاز نمی باشد.

آخرین مطالب

  • یادداشت
  • گفتگو

پربازدیدترین اخبار

  • کل اخبار
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • فرهنگی

به ما اطمینان کنید

چون بر این رواق پنداری در خور عرضه شود و گونه ای سخن به میان آید که همه را نیک آید، پس بایستی آن عرضه را ثواب گرفت و چون محتسب بر احوال خود باشی، چراغ هدایت برگرفته ای و بدان راه ها که نا امن است، توانی گذر کردن. پس ابتدایی را محتسب و انتهایی را محتسب و همه و همه چون حساب کار خود گیرند، فعل نیک به انجام رسد، که حق نیز نیک بر احوال واقف است.

ما را دنبال کنید

اوقات شرعی

اذان صبح
طلوع خورشید
اذان ظهر
غروب خورشید
اذان مغرب

اطلاعات تماس